Magyar Deutsch English

Zöldtrágyanövények

Fehér mustár vetőmag:

A rövid tenyészidejű mustár vetőmag igen elterjedt zöldtrágyanövény. Augusztusi vetését követően nagyon gyorsan kel, majd a rövidülő nappalok hatására fejlődése is lassul, ami a vegetatív részek fejlődésére kedvező hatású. Állománya gátolja a talajeróziót és a bemosódó nitrogént a talaj felszín közelében visszatartja. Kiváló gyomelnyomó hatású növény. November közepén érdemes leszántani, ekkor a gyökérrendszere is jelentős tömeget képvisel és 50-70 cm mélységben szövi át a talajt. A gyakorlat szerint minél sűrűbb a vetés, annál jobb hatású az utódnövények számára.

Tekintse meg a mustár vetőmag adatait!

Olajretek vetőmag:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A köztermesztésben lévő olajretek fajták zöldtrágyanövényként is igazolták, hogy helyük van a növényi sorrendben. Kitűnő szerves anyag - pótló, mélyreható, gazdagon elégazó gyökérzete erőteljes fejlődést tesz lehetővé kedvezőtlenebb talaj és éghajlati viszonyok között is. A nagy tömegű gyökérzet lazítja és levegősen a talajt, ami igen kedvező életteret kínál a talajban lévő mikroorganizmusok számára.

Kattintson az olajretek vetőmag adatokért!

Facélia vetőmag:

 

 

 

 

 

 

 

 

A facélia - magyar nevén mézontó fű - sokak számára úgy ismert, mint mézelő növény. Őszi alászántása jelentős szerves anyag tömeget tesz ki és ciántartalmú bomlástermékei távol tartják a fonalférgeket a haszonnövényektől. Bió termesztésben nélkülözhetetlen!

Kattintson a facélia vetőmag adatok megtekintéséhez!

Takarmányrepce vetőmag:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó hatású zöldtrágya növény, zöldtrágya értéke az olajretekhez hasonlóan igen magas. Jelentős 35-45 t/ha zöldhozama igen értékes takarmány tejelő állatok számára is. Az állomány feletetése után a földben marad, a talajt 1 m mélységben behálozó gyökérzete humuszképző és szerkezet javító hatása önmagában is nagyon értékes. Kizárólag zöldtrágya céljából vetett takarmányrepce esetében késő ősszel, szárzúzást követően jóval kisebb energiafelhasználással végezhető el a szántás a fellazult talajban.

Erre a szövegre kattintva, a takarmányrepce vetőmag adatait érheti el!

Pohánka vetőmag: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A keserűfüvek családjába tartozik.  Egyéves, gyors növekedésű, 50-80 cm magas, kedvelt zöldtrágyanövény. Zöldtrágyakeverékekben a pohánka hüvelyesekkel, mustárral és olajretekkel nemcsak a gyökértömeg kialakulását segíti elő, hanem a keverékkultúrák színenergetikai hatását is felerősíti. A gyengébb, laza szerkezetű, semleges, vagy enyhén savanyú talajok növénye. 

Ide kattintva a pohánka vetőmag adatait tekintheti meg!

Bíborhere vetőmag:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyéves, áttelelő, pillangósvirágú szálas takarmánynövény, magtermesztésre és zöldtakarmányozás céljára termesztjük. A talajjal szemben igénytelen növény. A gyengén savanyú, közömbös, és enyhén szemes talajokat kedveli. Kíváló talajjavító, gazdagítja a talaj nitrogénkészletét. 

Tekintse meg 2014. évi bíborhere vetőmag kínálatunkat!