Lucerna - Anna

  • 85.408 Ft / db
  • Egységár: 2.690 Ft / kg
  • Csomagtartalom: 25 kg

db

Termékleírás

 

Szára magas, közepesen vastag, világoszöld színű. A keresztmetszete négyszögletes. A levélkék hosszúkás ovális alakúak, enyhén fogazott szélűek. Színük világoszöld. Virágzata sötétlila és kék színű.
Ezermagtömege: 2,2-2,4 g
Virágzási ideje korábbi, mint a legnagyobb vetésterületen termesztett Szarvasi-1-é. A tavaszi és a kaszálások utáni sarjadzási ütem gyors. Szárszilárdsága megfelelő, megdőlésre csak a kaszálások megkésése esetén hajlamos. Hosszú élettartamú, ugyanis a kísérlet 4. Évében ez a fajta érte el a legtöbb szárazanyagtermést. A fertőző hervadással (Verticillium albo-atrum, Fusarium spp. ) szembeni szántóföldi rezisztencia jó. A pscudopezizas levélfoltosság valamivel kisebb mértékben fertőzi, mint a Szarvasi-1-es lucernát. A fajta termesztése elsősorban intenzív feltételek mellet javasolt. Kiváló termőképessége megfelelő műtrágyaadagok kiszórásával nyilvánul meg.
Ajánlott műtrágyahatóanyag alaptrágyaként 50-80 kg/ha N, 300-360 kg/ha P O és 160- 280 kg/ha K, O. A második évtől fejtrágyázás szükség szerint. A nagyadagú műtrágya hatékonysága mésztrágyázással növelhető.