Olaszperje

 

 

Kiváló tömegtakarmány. Az őszi vetésű olaszperje vetőmag jól bírja a tavaszi aszályos időjárási viszonyokat, és kisebb kockázattal termeszthető mint a többi takarmánynövény. A gyenge termőképességű de istállótrágyázott területeken az olaszperje nagy tömeget ad( 25-30 t/ha), valamint nagyon jó gyomelnyomó képességgel rendelkezik.A vetőmag nagy előnye, hogy emiatt nem kell drága vegyszeres gyomírtást végezni, így biztosan szermaradvány-mentes takarmány lesz a szenázs, illetve a széna. Olaszperjével nagyon jól elkerülhetők a szélsőséges időjárásból eredő terméskiesések, hiszen nagyon jól telel, és száraz tavaszon is nagy tömeget ad. Az olaszperje egy-, két-, és hároméves változata ismert a köztermesztésben. 


Suxyl vetőmag: Olyan gazdaságok számára is kedvező alternatíva, ahol relative kicsi a termőterület. Kifejezetten fűszenázs készítésére ajánlott. Vetése gabona vagy kukorica után, betakarítás, kalászolás előtt, valamint április-májusban a sarjúból, ha nem szántjuk ki, kiváló széna készíthető. Ősszel nagyon gyorsan megindul, jó áttelelő képességgel rendelkezik, nagy össztermés jellemzi. 8 hónap alatt 600, 12 hónap alatt 900 kg/ha szárazanyaggal múlja felül a klasszikus fajtákat.

 
Avensyl vetőmag: Telepítési költsége két évre oszlik el. Felhasználják szenázs, széna készítésre, illetve legeltetésre. Vetni korán, nyár végén, ősz elején szokták. Éves termés mennyiségben a legjobb fajta. A szenázskészítés után lassan indul el, de utána nagy mennyiségű és leveles, jó minőségű termést ad.

 
Bahial vetőmag: Fetraploid hibrid, hatalmas levéltömeggel, kiváló levél és szár aránnyal. Fóliás szenázs készítésére kiválóan alkalmas. Leginkább alkalmas abrak kiváltására. Visszafogottabb növekedési erély, nagyon jó emészthetőség jellemzni, emellett sok cukrot tartalmaz.

2020. évi olaszperje vetőmag árlista


Fajta: Suxyl (1 éves)
Kiszerelés/zsák: 15 kg
Vetőmagnorma/ha: 25 kg

Ár: 


Fajta: Maggyl ( 2 éves) 
Kiszerelés/zsák: 15 kg
Vetőmagnorma/ha: 25 kg

Ár: 


Fajta: Kirial (3 éves)
Kiszerelés/zsák: 15 kg
Vetőmagnorma/ha: 30 kg

Ár: